Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smečka 2: Vzpoura

11. 10. 2011

 

 

Andrea R. Cremerová: Smečka 2 - Vzpoura

Calle a Shayovi se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů - o nichž Strážci Ochráncům tvrdili, že jsou jejich odvěcí úhlavní nepřátelé - našli překvapivě azyl i spojenectví, žádné bezprostřední nebezpečí jim nehrozí a konečně můžou být spolu. To si alespoň myslí Shay.

 

 

Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo se členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh. Krátce nato se její nejhorší obavy potvrdí - Callinu smečku i její nejbližší kvůli ní vězní a mučí. A nejen to...

Najednou jako by byla Calla zase na začátku. Nedopustila se chyby, když dala Shayovi přednost před všemi ostatními? Nezradila tím vše, v co dosud věřila? Cítí, že to, jak se zachovala, může odčinit pouze tehdy, když se vydá do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná.

Vzpoura je pokračování Smečky, třídílné akční, romantické fantasy série.

Slyšela jsem jeho hlas. Řekni mi, že se ke smečce vrátíš. Ke mně.
Jako by se se mnou všechno zatočilo. Nechala jsem ho tam. Kvůli mně riskoval všechno a já se mu takhle odvděčila. Oddala jsem se jinému, i když jsem byla zaslíbená jemu. Co tady dělám, s lidmi, kteří byli vždycky mí nepřátelé? Patřím ke své smečce. Zamrazilo mě, když jsem si uvědomila, že nejsem volná. Nebudu volná, dokud moje smečka nebude v bezpečí. Zůstávala jsem zajatcem strachu, že jsem je odsoudila k něčemu hroznému.
„Callo, co je?“ Shay došel ke mně, ale najednou se ozvalo bušení na dveře. Vzápětí dovnitř vpadla Adne.
„Callo!“ Tvářila se vyděšeně. „Musíš okamžitě do Denveru!“
„Co se stalo, Adne?“ Shay pospíchal k ní. „Útok? Strážci?“
„Ne.“ Chvíli na něj hleděla, jako by ji šokovalo, že ho našla u mě v pokoji. Pak se vzpamatovala a otočila se ke mně. „Ethan na hlídce dostal Ochránce.“
„Ochránce?“ Srdce se mi zběsile rozbušilo, když jsem viděla, jak je vyděšená.
Zajíkla se. „Prý je to tvůj bratr.“